Opiskelija: kun muutat, mieti nämä asiat kerralla kuntoon

Loppukesästä ja alkusyksystä muuttoautoilla riittää kiireitä, kun nuoret ihmiset lähtevät opiskelemaan ja muuttavat samalla ensi asuntoonsa.

Ensimmäisessä muutossa asuminen uudessa osoitteessa voi olla tilapäistä, jolloin mukaan otetaan vain se kaikkein välttämättömin. Vanhemmille jää lasten- ja koulukirjoja, vaatteita ja monenlaista tavaraa, joita nuori ottaa mukaan pikkuhiljaa. Joskus tavarat saatetaan käydä läpi vasta, kun vanhemmat muuttavat aikanaan pienempään asuntoon.

Tamperelaisella ammattijärjestäjällä Tuula Lahtisella on omakohtaisia kokemuksia aiheesta.

”Kun tyttäreni muutti kotoa, jäljelle jäi erinäisiä vaatteita, koulukirjoja ja muuta tavaraa. Osan olen vienyt myöhemmin hänelle uuteen asuntoon ja sanonut, että veit sitten parhaat päältä”, Lahtinen nauraa.

Tavaroiden lajittelu olisi järkevintä muuton yhteydessä. ”Tavaroita ei kannata pyöritellä turhaan, varsinkaan jos muuttaa isommasta asunnosta pienempään”, Lahtinen sanoo. Osa kannattaa myydä kirpputorilla, lahjoittaa tai varastoida.

Muuttokarhut-yrityksen toimitusjohtaja Timo Meriluoto kehottaa miettimään tarkkaan, mitä tavaraa kuljettaa mukaan ja mitä kenties säilöö pysyvämmin jonnekin muualle.

”On fiksua valmistautua muuttoon hyvissä ajoin. Asioiden miettiminen kerralla kuntoon ja tavarainventaarion tekeminen eivät etenkään ensi muutossa ole välttämättä päällimmäisenä mielessä, mutta jossain vaiheessa ne täytyy ottaa haltuun.”

Viisitoista vuotta muuttoalalla työskennellyt Meriluoto on nähnyt säilytystilojen käytön kehittymisen Suomessa.

”Kymmenen vuotta sitten tavaroiden varastointi oli vielä outoa, nyt se alkaa olla yleisempää. Väliaikaisen varastoinnin lisäksi myös pysyvämpi säilytys esimerkiksi kausituotteille on yleisempää”, Meriluoto sanoo.

Myös muut muuttamiseen liittyvät palvelut ovat nousseet, oli sitten kyse kierrättämisestä, loppusiivouksista tai muuttoavusta.

Asioiden varastoinnissa Meriluoto korostaa yhtä seikkaa.

”Jos varastoit tavaraa, mieti, onko se sellaista, jota pitää päästä aika ajoin hakemaan ja käyttämään”, Meriluoto neuvoo. Jos tietää, mitä tavaroita tarvitsee missäkin järjestyksessä, pääsee helpommalla kuin kaivamalla haluamaansa tuntikaupalla autotallin perältä.

Tutustu Pelican Self Storagen ratkaisuihin, joilla saat lisää tilaa kotiisi.

Oletko kiinnostunut tutustumaan säilytystilaratkaisuihin? Ota yhteyttä!

Marttojen Omaan kotiin –sivuilla on monia vinkkejä ensi muuttoa koskien. Siellä kerrotaan muun muassa, mitä ilmoituksia muuttajan täytyy tehdä viranomaisille ja muille tahoille. Sivuilla listataan, mitä tavaroita nuori tarvitsee ensimmäisessä asunnossaan ruoanlaittoon, siivoamiseen ja muihin rutiineihin.
Nuoren ihmisen talouden hallinnasta löytyy vinkkejä myös Takuusäätiön Penno.fi-sivuilla.

4 stars

8.9 / 10. Perustuu 75 arvosteluun Trustpilotissa

Erinomainen palvelu!

5 stars

Olin asiakkaana pari vuotta sitten ja nyt uuden tilanteen tullen en miettinyt hetkeäkään, mihin varastoyritykseen vien tavarani. Pelicaanista olen aina saanut yksilöllistä ja erinomaista palvelua! Kiitos!

Tekijä Jaana

Erinomainen palvelu

5 stars

Loistava palvelu erittäin selkeällä konseptilla

Tekijä Ville

Helpoksi tehty palvelukokonaisuus!

5 stars

Kaikki sujui helposti ensimmäisestä kyselystä lähtien. Turvallista ja huoletonta. Hyvin mietitty kokonaisuus, jossa kaikki oli tehty asiakkaalle helpoksi ja loistavaa palvelua sai joka käänteessä. Suosittelen lämpimästi!

Tekijä Heidi Tanttu

Hyvin toimi! :)

5 stars

Erinomainen palvelu, homma toimii hyvin. Varastotila erittäin lähellä kotia ja pääsy oli aina kun tarvitsi. Varaston sai heti käyttöön ilman odotusta ja myös hävinneen pin-koodin helposti. Suosittelen

Tekijä Jari Jaanto

Toimiva konsepti ja ystävällinen henkilökunta!

5 stars

Säilytin tavarani yli vuoden ajan Konalan Pelican Storagessa. Varastoja on eri kokoisia kunkin tilanteen ja tarpeen mukaan valittavana. Varastoihin on helppo viedä tavaroita samoin kuin noutaa, omilla avaimilla se tapahtuu melkein milloin tahansa. Tilat ovat siistit, apuvälineitä löytyy tavaroiden siirtämiseen, tiloissa on siisti vessa ja kahvikupposenkin saa toimistosta sen aukioloaikoina. Toimistossa on myytävänä myös pakkaustarvikkeita. Henkilökunta on todella ystävällistä ja aina valmiita auttamaan! Voin lämpimästi suositella!

Tekijä Sari Nystén