Mitä kannattaa järjestää kesällä kuntoon – tässä käytännön vinkit

Ammattijärjestäjä Eva-Lena Wakonen suosittelee kesäksi sellaisia urakoita, jotka kestävät päivän tai pari. Vaatehuone on sopiva kesäprojekti, mutta sekin kannattaa arvioida etukäteen.

”Jos puhuu vaikka vaatehuoneen siivoamisesta, urakan koko riippuu aika paljon siitä vaatehuoneesta. Jos kaksi päivää on sopiva, niin kannattaa sitten käyttää se kaksi päivää siihen vaatehuoneeseen.”

Nykyään ihmisille kertyy niin paljon vaatetta, että oli säilytystila iso tai pieni, minimi läpikäynnille ja järjestelylle on yleensä kuusi tuntia. Ensimmäinen vaihe on inventaario: mitkä vaatteet kierrätetään, mitkä menevät roskiin, mitkä varastoidaan erikseen, ja vasta sitten mietitään, miten säilytettävät vaatteet hoidetaan.

Jos projektiin ei ole aikaa pistää kokonaista päivää, urakka kannattaa pilkkoa osiin.

”Muuten voi käydä niin, että ajan loppuessa vaatetta on vieläkin pihalla, ja sitten vain survotaan loput takaisin”, Wakonen sanoo. ”Katsotaan sitten myöhemmin” tarkoittaa käytännössä, että homma jää kesken ja käytetty aika on mennyt hukkaan.

Parveke on toinen hyvä kesäkohde, koska se on rajattu ulkotila. Mitä vähemmän parvekkeella on tavaraa, sitä helpompi se on pitää puhtaana.

Wakosella on vielä yksi käytännön neuvo kesäsiivouksen tekemiseen.

”Jos varaat kesäsiivoukseen vaikka kokonaisen päivän, tee myös eväät etukäteen valmiiksi ja hanki lapsille hoitaja tai koirille ulkoiluttaja. Näin voita rauhassa keskittyä tekemiseen, eikä tarvitse mennä ruokakauppaan tai hoitaa muita velvoitteita kesken kaiken.”

Eva-Lena Wakosen Tavarat haltuun -blogi

Tutustu Pelican Self Storagen ratkaisuihin, joilla saat lisää tilaa kotiisi.

Oletko kiinnostunut tutustumaan säilytystilaratkaisuihin? Ota yhteyttä!

4 stars

8.9 / 10. Perustuu 75 arvosteluun Trustpilotissa

Erinomainen palvelu!

5 stars

Olin asiakkaana pari vuotta sitten ja nyt uuden tilanteen tullen en miettinyt hetkeäkään, mihin varastoyritykseen vien tavarani. Pelicaanista olen aina saanut yksilöllistä ja erinomaista palvelua! Kiitos!

Tekijä Jaana

Erinomainen palvelu

5 stars

Loistava palvelu erittäin selkeällä konseptilla

Tekijä Ville

Helpoksi tehty palvelukokonaisuus!

5 stars

Kaikki sujui helposti ensimmäisestä kyselystä lähtien. Turvallista ja huoletonta. Hyvin mietitty kokonaisuus, jossa kaikki oli tehty asiakkaalle helpoksi ja loistavaa palvelua sai joka käänteessä. Suosittelen lämpimästi!

Tekijä Heidi Tanttu

Hyvin toimi! :)

5 stars

Erinomainen palvelu, homma toimii hyvin. Varastotila erittäin lähellä kotia ja pääsy oli aina kun tarvitsi. Varaston sai heti käyttöön ilman odotusta ja myös hävinneen pin-koodin helposti. Suosittelen

Tekijä Jari Jaanto

Toimiva konsepti ja ystävällinen henkilökunta!

5 stars

Säilytin tavarani yli vuoden ajan Konalan Pelican Storagessa. Varastoja on eri kokoisia kunkin tilanteen ja tarpeen mukaan valittavana. Varastoihin on helppo viedä tavaroita samoin kuin noutaa, omilla avaimilla se tapahtuu melkein milloin tahansa. Tilat ovat siistit, apuvälineitä löytyy tavaroiden siirtämiseen, tiloissa on siisti vessa ja kahvikupposenkin saa toimistosta sen aukioloaikoina. Toimistossa on myytävänä myös pakkaustarvikkeita. Henkilökunta on todella ystävällistä ja aina valmiita auttamaan! Voin lämpimästi suositella!

Tekijä Sari Nystén