Kummilusikat, pipot ja kesäkengät: 8 fiksua ohjetta muuttolaatikoiden merkitsemiseen

Muuttolaatikot kannattaa järkevän pakkaamisen lisäksi myös merkitä niin, että tavaroiden purkaminen ja järjestäminen on mahdollisimman helppoa. Ammattijärjestäjä Maria Laitinen antaa sadan muuton kokemuksella vinkkejä siihen, miten muuttolaatikot kannattaa merkitä.

Pakkaa pääsääntöisesti yhden lajin tavaraa yhteen laatikkoon. Näin purkaminen on helpompaa. Myös sekalaisia laatikoita tulee väkisin, mutta niihinkin voi kirjoittaa esimerkiksi ”sekalaisia papereita” tai ”läpi käytäviä papereita”.

Merkitse sekä laatikon sivuille että päälle, mitä niissä on. Näin näet helpommin, mitä laatikot sisältävät, kun ne ovat pinossa tai rykelmässä.

Merkitse laatikoihin myös se, ovatko ne menossa säilytystilaan, kellariin tai vintille. Uuteen asuntoon meneviin laatikoihin kannattaa kirjoittaa huone, johon ne ovat menossa, esimerkiksi ”olohuone”.

Muistoesineet, vaikka kummilusikat tai tunnearvoa sisältävät tavarat, kannattaa erottaa käyttötavaroista. Jos ne ovat menossa erikseen säilytettäväksi, tällaisiin laatikoihin voi kirjoittaa esimerkiksi ”Muistoja”, jolloin ne eivät jää pyörimään käyttötavaroiden joukkoon.

Kun pakkaa vaatteita, kätevintä on pakata yksi kausi samaan laatikkoon, esim. ”talvivaatteet”. Vielä helpommaksi laatikoiden purkaminen tulee, jos laatikot on eritelty niin, että esimerkiksi pipot ja hanskat, kesäkengät ja talvikengät on pakattu ja merkitty erikseen.

Pahvilaatikot kannattaa merkitä kuulakärkikynän sijaan tussilla ja tarpeeksi isolla, jotta merkinnän erottaa muutaman metrin päästä.

Muuttaessa kannattaa lähtöpäässä merkitä ja sijoittaa samanlaiset laatikot - esimerkiksi ”varastolaatikot” ja ”muuttolaatikot” - samaan huoneeseen tai samalle seinustalle.

Viimeisenä iltana ennen muuttoa tai muuttoaamuna voi pakata ”muuttopäivälaatikon”, johon sijoitetaan ensimmäisenä uudessa asunnossa tarvittavia tavaroita. Tällaisia välttämättömyyksiä voivat olla vaikka lääkkeet, kahvinkeitin, pari kahvikuppia, kertakäyttöastioita, silmälasit, käsienpesuaineet, pyyhe, lakanat ja pientä välipalaa.

Katso tästä: Pelicanilla on liikkeissään tarjolla laaja valikoima erikokoisia laatikoita.

Oletko kiinnostunut tutustumaan säilytystilaratkaisuihin? Ota yhteyttä!

4 stars

8.9 / 10. Perustuu 75 arvosteluun Trustpilotissa

Erinomainen palvelu!

5 stars

Olin asiakkaana pari vuotta sitten ja nyt uuden tilanteen tullen en miettinyt hetkeäkään, mihin varastoyritykseen vien tavarani. Pelicaanista olen aina saanut yksilöllistä ja erinomaista palvelua! Kiitos!

Tekijä Jaana

Erinomainen palvelu

5 stars

Loistava palvelu erittäin selkeällä konseptilla

Tekijä Ville

Helpoksi tehty palvelukokonaisuus!

5 stars

Kaikki sujui helposti ensimmäisestä kyselystä lähtien. Turvallista ja huoletonta. Hyvin mietitty kokonaisuus, jossa kaikki oli tehty asiakkaalle helpoksi ja loistavaa palvelua sai joka käänteessä. Suosittelen lämpimästi!

Tekijä Heidi Tanttu

Hyvin toimi! :)

5 stars

Erinomainen palvelu, homma toimii hyvin. Varastotila erittäin lähellä kotia ja pääsy oli aina kun tarvitsi. Varaston sai heti käyttöön ilman odotusta ja myös hävinneen pin-koodin helposti. Suosittelen

Tekijä Jari Jaanto

Toimiva konsepti ja ystävällinen henkilökunta!

5 stars

Säilytin tavarani yli vuoden ajan Konalan Pelican Storagessa. Varastoja on eri kokoisia kunkin tilanteen ja tarpeen mukaan valittavana. Varastoihin on helppo viedä tavaroita samoin kuin noutaa, omilla avaimilla se tapahtuu melkein milloin tahansa. Tilat ovat siistit, apuvälineitä löytyy tavaroiden siirtämiseen, tiloissa on siisti vessa ja kahvikupposenkin saa toimistosta sen aukioloaikoina. Toimistossa on myytävänä myös pakkaustarvikkeita. Henkilökunta on todella ystävällistä ja aina valmiita auttamaan! Voin lämpimästi suositella!

Tekijä Sari Nystén