Joulukoristeet haltuun: Loppuvuosi on kiiltoa ja tummia värejä

Tänä vuonna sinistä, ensi vuonna perinteistä punaista ja vihreää, ehkä sitten taas valkoista? Joulukoristeissa trendit vaihtelevat suunnilleen yhtä nopeasti kuin vaatteissa ja sisustuksessakin. 

Viisas ei hanki uutta joka vuosi, vaan lajittelee olemassa olevat koristeet ja sijoittaa ne varastoon odottamaan uutta tulemista. Kun varastoidut laatikot on nimetty selkeästi, on helppo rakentaa uusia, toimivia kokonaisuuksia. Myös vuodesta toiseen samoihin koristeisiin luottavan perinneihmisen kannattaa hyödyntää ulkopuolista varastoa kausien välille jäävän yhdentoista kuukauden aikana. 

Jos tällä joululle pitäisi nimetä yksi trendi ylitse muiden, se on kiilto. Metallinsävyt yhdistettynä tummiin väreihin hallitsevat joulun koristemaailmaa. Kullan tai hopean pariksi valitaan hiilenharmaata, indigoa tai bensiininsinistä.

Koska Suomessa usein seurataan Keski-Euroopan ja Yhdysvaltojen trendejä, ensi vuotta varten kannattaa varautua ainakin seuraaviin:

1. Klassisen punaisen ja valkoisen yhdistelmä tekee paluun. Brittilehdistö hehkuttaa jo tänä vuonna pohjoismaista tyyliä. Kotoisaa, mukavaa ja mökkimäistä tunnelmaa rakennetaan puupintojen, lampaannahkojen ja maalaismaisten elementtien avulla.
 
2. Vihreät metsän sävyt tulevat kotiin muutenkin kuin kuusessa. Tämän koristemaailman kannattajat pistävät valkoisen tekokuusen pakettiin ja hankkivat perinteisen kuusen. Metsän eläimet ja linnut ovat mukana myös koristeissa. Värinä kulta sopii kauniisti vihreän pariksi.
 
3. Yksi vaihtoehto on luoda villi, eksoottinen joulu. Kultaan voi yhdistää tropiikkia ja tuoda joulukotiin vaikkapa palmuja tai ananaksia – ainakin koristeissa. Vaihtoehtoisesti kirjavan, etnisen joulun voi rakentaa vaikkapa perulaisen värikirjon mukaan.

4. Ensi vuoden retrokoristeeksi ennakoidaan hopeisia ja kultaisia kuusen kimallenauhoja. Niitä voi luovasti sijoitella kotona muuallekin kuin kuuseen. 
 
5. Glitteri on kotien vakiovieras joulun aikaan. Sitä suositaan myös kukkakimpuissa.
 
6. Itse tehty on maailmalla nousussa. Tee hehkulampusta lumiukko, huurruta kynttiläpurkki, tee kuuseen käpytonttu tai opettele neulomaan pallokoriste. 
 
7. Amerikkalaisissa kodeissa koristeita käytetään enemmän kuin Suomessa. Muistilistalla annetaan vinkkejä ainakin seuraavien paikkojen koristeluun: pöydät, kattolamput, takat ja ikkunalaudat. Portaiden koristelu ei ole tyypillisen suomalaista, mutta ehkä juuri siksi rappusille tuodut kukat tai vaikka pikkukuuset ihastuttavat. 
 
8. Suomalaiset eivät aina käyttäydy niin kuin odotetaan, siksi on mahdollista, että Keski-Euroopan sijaan meillä palataan omaan historiaan ja viritetään kuuseen olkikoristeita sekä paperiketjuja. Ellei jopa levitellä olkia pirtin lattialle. 
 
Lähteet: countryliving.co.uk, housebeautiful.co.uk, topteny.com

Tutustu Pelican Self Storagen säilytysratkaisuihin.

Oletko kiinnostunut tutustumaan säilytystilaratkaisuihin? Ota yhteyttä!

4 stars

8.9 / 10. Perustuu 75 arvosteluun Trustpilotissa

Erinomainen palvelu!

5 stars

Olin asiakkaana pari vuotta sitten ja nyt uuden tilanteen tullen en miettinyt hetkeäkään, mihin varastoyritykseen vien tavarani. Pelicaanista olen aina saanut yksilöllistä ja erinomaista palvelua! Kiitos!

Tekijä Jaana

Erinomainen palvelu

5 stars

Loistava palvelu erittäin selkeällä konseptilla

Tekijä Ville

Helpoksi tehty palvelukokonaisuus!

5 stars

Kaikki sujui helposti ensimmäisestä kyselystä lähtien. Turvallista ja huoletonta. Hyvin mietitty kokonaisuus, jossa kaikki oli tehty asiakkaalle helpoksi ja loistavaa palvelua sai joka käänteessä. Suosittelen lämpimästi!

Tekijä Heidi Tanttu

Hyvin toimi! :)

5 stars

Erinomainen palvelu, homma toimii hyvin. Varastotila erittäin lähellä kotia ja pääsy oli aina kun tarvitsi. Varaston sai heti käyttöön ilman odotusta ja myös hävinneen pin-koodin helposti. Suosittelen

Tekijä Jari Jaanto

Toimiva konsepti ja ystävällinen henkilökunta!

5 stars

Säilytin tavarani yli vuoden ajan Konalan Pelican Storagessa. Varastoja on eri kokoisia kunkin tilanteen ja tarpeen mukaan valittavana. Varastoihin on helppo viedä tavaroita samoin kuin noutaa, omilla avaimilla se tapahtuu melkein milloin tahansa. Tilat ovat siistit, apuvälineitä löytyy tavaroiden siirtämiseen, tiloissa on siisti vessa ja kahvikupposenkin saa toimistosta sen aukioloaikoina. Toimistossa on myytävänä myös pakkaustarvikkeita. Henkilökunta on todella ystävällistä ja aina valmiita auttamaan! Voin lämpimästi suositella!

Tekijä Sari Nystén