Vielä on aikaa kesäsiivoukselle – näin se onnistuu ilman stressiä!

”Monilla suomalaisilla on sellainen tapa, että aletaan jo keväällä suunnitella hirveän tarkkaan, mitä kaikkea kesälomalla saadaan aikaan”, sanoo ammattijärjestäjä Eva-Lena Wakonen. ”

Myös kesäsiivoukselle saatetaan asettaa epärealistisia odotuksia. Seurauksena on turhaa stressiä.

Wakonen kertoo ammattijärjestäjänä auttavansa ihmisiä mahtumaan maailmaansa tavaroiden ja ajanhallinnan osalta. Kummankin kanssa on löydettävä sopiva tasapaino.

”Olen yrittänyt markkinoida sellaista ajatusta, ettei kannata koko kesälomaa käyttää järjestämiseen ja stressaamiseen”, Wakonen kertoo.

Ennalta voi määritellä, mitä tehdään mutta ennen kaikkea mikä olisi sopiva määrä työtä lomalla. Tärkein määre on aika. Sopiva kesäsiivous on esimerkiksi päivän tai kaksi päivää vievä urakka.

”Muuten voi käydä niin, että koko loma menee häärimiseen tai suorastaan raatamiseen, vaikka ihmisen täytyisi olla oikeasti levännyt, kun hän palaa lomalta.”

Nykyihmiselle tavaraa kertyy salakavalasti sisään niin, että sitä ei edes huomaa, eikä se rasita eikä ärsytä. Mutta kun tavaraa pitäisi järjestää järkevällä tavalla tai siitä pitäisi päästä eroon, se vie aikaa ja kuluttaa hermoja ja voimavaroja. Wakosen kokemuksen mukaan melkein kaikki ihmiset yllättyvät siitä, kuinka paljon aikaa lopulta menee.

Kesäsiivouksen rajaaminen on tärkeintä. On kyseessä sitten vaatehuone, sauna tai puuceen tyhjentäminen, täytyy arvioida, kuinka kauan se kestää. Onko välttämätöntä tehdä kaikki kerralla, vai voiko tehdä osan seuraavana kesänä?

Jos siihen on varaa, kannattaa myös tarkistaa, mitä palveluita on tarjolla, esimerkiksi siivoajia tai ammattijärjestäjiä.

Ja lopuksi: aina kannattaa juhlia saavutuksia, kuten onnistunutta kesäsiivousta!

Eva-Lena Wakosen Tavarat haltuun -blogi

Tutustu Pelican Self Storagen ratkaisuihin, joilla saat lisää tilaa kotiisi.

Oletko kiinnostunut tutustumaan säilytystilaratkaisuihin? Ota yhteyttä!

4 stars

8.9 / 10. Perustuu 75 arvosteluun Trustpilotissa

Erinomainen palvelu!

5 stars

Olin asiakkaana pari vuotta sitten ja nyt uuden tilanteen tullen en miettinyt hetkeäkään, mihin varastoyritykseen vien tavarani. Pelicaanista olen aina saanut yksilöllistä ja erinomaista palvelua! Kiitos!

Tekijä Jaana

Erinomainen palvelu

5 stars

Loistava palvelu erittäin selkeällä konseptilla

Tekijä Ville

Helpoksi tehty palvelukokonaisuus!

5 stars

Kaikki sujui helposti ensimmäisestä kyselystä lähtien. Turvallista ja huoletonta. Hyvin mietitty kokonaisuus, jossa kaikki oli tehty asiakkaalle helpoksi ja loistavaa palvelua sai joka käänteessä. Suosittelen lämpimästi!

Tekijä Heidi Tanttu

Hyvin toimi! :)

5 stars

Erinomainen palvelu, homma toimii hyvin. Varastotila erittäin lähellä kotia ja pääsy oli aina kun tarvitsi. Varaston sai heti käyttöön ilman odotusta ja myös hävinneen pin-koodin helposti. Suosittelen

Tekijä Jari Jaanto

Toimiva konsepti ja ystävällinen henkilökunta!

5 stars

Säilytin tavarani yli vuoden ajan Konalan Pelican Storagessa. Varastoja on eri kokoisia kunkin tilanteen ja tarpeen mukaan valittavana. Varastoihin on helppo viedä tavaroita samoin kuin noutaa, omilla avaimilla se tapahtuu melkein milloin tahansa. Tilat ovat siistit, apuvälineitä löytyy tavaroiden siirtämiseen, tiloissa on siisti vessa ja kahvikupposenkin saa toimistosta sen aukioloaikoina. Toimistossa on myytävänä myös pakkaustarvikkeita. Henkilökunta on todella ystävällistä ja aina valmiita auttamaan! Voin lämpimästi suositella!

Tekijä Sari Nystén