Vältä näitä virheitä kesämökilläsi - ”Raivattavaa tavaraa voi olla enemmän kuin omassa kodissa”

Kesämökin pitäisi olla sellainen, että siellä ei ole ahdasta ja se on helppo pitää siistinä. Siellä on helppo olla. Mökissä on ne tavarat, joita käytetään, ehkä lisäksi jokin muistoesine.

Näin tiivistää tamperelainen ammattijärjestäjä Tuula Lahtinen kesämökkien raivauksesta saamansa opetukset.

Lahtisen kokemuksen mukaan kesämökit ovat kovempia raivaus- ja järjestelykohteita kuin ihmisten omat kodit, joissa kuitenkin asutaan vakituisesti. Niihin on saatettu vuosikymmenten ajan ahtaa tavaraa periaatteella ”viedään tämä mökille, jos sitä vielä joskus tarvittaisiin”. Kesämökeistä voi löytyä vaatteita, kenkiä, tauluja, pelejä, kaikkea mahdollista. Monesti ihmiset eivät edes muista, mitä kaikkea mökeille on varastoitu. Vanhemmat, lapset, sisarukset ja kaikki mökkiä käyttävät ihmiset ovat voineet viedä sinne tavaraa, josta toiset käyttäjät eivät edes tiedä.

Kesämökiltä voi kuitenkin suursiivouksen ansiosta löytyä mukaviakin yllätyksiä.

”Ihmiset ovat saattaneet löytää esimerkiksi muistoesineitä ja perintötavaroita, vanhan seinäkellon tai taulun, jotka on joskus tuotu mökille ja sitten unohdettu”, Lahtinen sanoo.

”Tää menee vielä mökillä” -ajattelun sijaan Lahtinen suosittelee kesämökillä säilytettävän käytössä olevia ja kivoja tavaroita. Tavaroita pitäisi olla oikeassa suhteessa käytettävään tilaan. Kesämökkiä ei kuitenkaan koskaan ole tarkoitettu varastoksi.

Kun mökkiä syksyllä laitetaan talvikuntoon ja keväällä taas puhdistetaan ja laitetaan tavaroita paikoilleen, urakka on aina sitä helpompi, mitä vähemmän mökille sopimatonta tavaraa siellä on.

Tuula Lahtisen Komerox - Järjestys kotiin -blogi

Oletko kiinnostunut tutustumaan säilytystilaratkaisuihin? Ota yhteyttä!

4 stars

8.9 / 10. Perustuu 75 arvosteluun Trustpilotissa

Erinomainen palvelu!

5 stars

Olin asiakkaana pari vuotta sitten ja nyt uuden tilanteen tullen en miettinyt hetkeäkään, mihin varastoyritykseen vien tavarani. Pelicaanista olen aina saanut yksilöllistä ja erinomaista palvelua! Kiitos!

Tekijä Jaana

Erinomainen palvelu

5 stars

Loistava palvelu erittäin selkeällä konseptilla

Tekijä Ville

Helpoksi tehty palvelukokonaisuus!

5 stars

Kaikki sujui helposti ensimmäisestä kyselystä lähtien. Turvallista ja huoletonta. Hyvin mietitty kokonaisuus, jossa kaikki oli tehty asiakkaalle helpoksi ja loistavaa palvelua sai joka käänteessä. Suosittelen lämpimästi!

Tekijä Heidi Tanttu

Hyvin toimi! :)

5 stars

Erinomainen palvelu, homma toimii hyvin. Varastotila erittäin lähellä kotia ja pääsy oli aina kun tarvitsi. Varaston sai heti käyttöön ilman odotusta ja myös hävinneen pin-koodin helposti. Suosittelen

Tekijä Jari Jaanto

Toimiva konsepti ja ystävällinen henkilökunta!

5 stars

Säilytin tavarani yli vuoden ajan Konalan Pelican Storagessa. Varastoja on eri kokoisia kunkin tilanteen ja tarpeen mukaan valittavana. Varastoihin on helppo viedä tavaroita samoin kuin noutaa, omilla avaimilla se tapahtuu melkein milloin tahansa. Tilat ovat siistit, apuvälineitä löytyy tavaroiden siirtämiseen, tiloissa on siisti vessa ja kahvikupposenkin saa toimistosta sen aukioloaikoina. Toimistossa on myytävänä myös pakkaustarvikkeita. Henkilökunta on todella ystävällistä ja aina valmiita auttamaan! Voin lämpimästi suositella!

Tekijä Sari Nystén