Putkiremontin pölyt keuhkoissa vielä vuosia jälkikäteen? Näillä keinoilla vältät sen

”Minulla oli täydellinen putkiremontti, kaikki meni loistavasti”, helsinkiläinen Leena Räsänen sanoo. Putkiremontit voivat joskus olla painajaisia, mutta onnellisetkin tarinat ovat mahdollisia.

Putkiremontti eli linjasaneeraus on monivuotinen ja hankala projekti, jonka kaikkien yksityiskohtien onnistumiseen yksittäinen asukas ei voi vaikuttaa. Omien tavaroiden suojaamiseen on kuitenkin monta keinoa, joihin tarvitaan vain viitseliäisyyttä.

Leena Räsänen on sairaanhoitaja, joka muutama vuosi sitten kiinnostui opiskelemaan ammattijärjestämistä. Nykyään hän toimii ammattijärjestäjänä Tavararemontti-yrityksessä.

Uuteen ammattiinsa Räsänen sai arvokasta omakohtaista kokemusta, kun hänen taloyhtiössään tehtiin nelisen vuotta sitten päätökseen saatu putkiremontti.

Valmistele ja valitse: mitä roskiin, kierrätykseen, kirpparille, säilytykseen...

Putkiremontin yhteydessä kaikkialle asuntoon leviää betonipölyä. Räsäsen ensisijainen huolenaihe oli hänen kirjakokoelmansa.

”Minulla on paljon kirjoja, ja juttelin ennen putkiremonttia kaverini kanssa, jolla on aivan valtavasti kirjoja ja joka oli käynyt läpi putkiremontin. Remontin jälkeen hän oli joutunut imuroimaan kaikki kirjansa, ja vielä vuosien jälkeen hän siivosi remonttipölyä lakanakaapista”, Räsänen kertoo.

Ennen putkiremontin alkua Leena Räsänen lajitteli kirjansa. Osa meni kierrätykseen, ja suurimmat aarteensa, kuten Mika Waltarin ensipainokset, hän vei evakkoon mukanaan. Jäljelle jäi kuitenkin enemmistö kirjoista. Niiden osalta Räsänen turvautui tuplapussitukseen ja huolelliseen teippaamiseen.

Jos Räsäsellä ei olisi ollut mahdollista viettää putkiremonttiaikaa ystävänsä luona evakossa, hän olisi harkinnut tavaroiden säilytystä erillisessä tilassa. ”Kaikkein tärkeimpiä esineitä en jättäisi putkiremontin keskelle ihan varmuuden vuoksi, vaikka niitä kuinka tehokkaasti suojaisi.”

Pakkaaminen: ”Jätesäkit, pahvilaatikot, maalarinteippi ja nippusiteet olivat parhaat ystäväni”

Suojapakattujen tavaroiden säilytys putkiremontin keskellä aiheutti myös hankaluuksia esimerkiksi parketin uusimisen yhteydessä. Urakka hidastui, kun tavaroita joutui siirtelemään pois työmiesten tieltä.

Räsänen käytti monikerroksista suojausta. Hän pakkasi tavaroita pahvilaatikoihin, laittoi laatikot paksuihin mustiin jätesäkkeihin ja sulki säkinsuut nippusiteillä.

Kirjoissa hän käytti halpatavarataloissa käytettäviä isoja muovisia ruutukasseja, joiden sisälle hän asetti mustan jätesäkin. Hän pakkasi kirjat tiiviisti tuplapussiin, sulki jätesäkin suun maalarinteipillä ja veti muovikassin vetoketjun kiinni. Kassit ja laatikot hän kasasi yhteen ja veti vielä ison muovipressun koko höskän päälle.

Huonekalujen päälle hän levitti leveää muovia, jota voi kiertää huonekalun tai laatikon päälle.

Pienemmät esineet, esimerkiksi astiat, hän pakkasi pienempiin jätesäkkeihin, jotka sijoitti kaappeihin.

”Suljin vielä kaapinovien karmit oranssilla leveällä parkettiteipillä.” Se ei jätä jälkiä eikä vahingoita maalipintoja, ja sen voi irrottaa ja teipata uudelleen.

Vaivannäköä koko projektiin upposi viikkotolkulla, mutta lopputulos oli sen mukainen: tavarat säilyivät puhtaina.

”Eipä tarvinnut pölyjä imuroida.”

”Apua, mulla on viikko aikaa”

Räsänen korostaa, että putkiremonttiin valmistautuminen kannattaa aloittaa hyvissä ajoin, Kun valikoi, mitä tavaroita säilyttää ja suojaa, mitä laittaa kierrätykseen tai mitä tavaroita kuljettaa erilliseen säilytykseen, aikaa voi kulua viikkoja. Saman verran voi vierähtää tavaroiden huolelliseen suojaamiseen ja paketoimiseen.

Oletko kiinnostunut tutustumaan putkiremonttien aikana käytettäviin säilytystilaratkaisuihin? Ota yhteyttä!

Katso tästä: Pelicanilla on liikkeissään tarjolla laaja valikoima erikokoisia laatikoita.

Tästä pääset Tavararemontin sivuille.
Tästä pääset Suomen Ammattijärjestäjien sivuille.

4 stars

8.9 / 10. Perustuu 75 arvosteluun Trustpilotissa

Erinomainen palvelu!

5 stars

Olin asiakkaana pari vuotta sitten ja nyt uuden tilanteen tullen en miettinyt hetkeäkään, mihin varastoyritykseen vien tavarani. Pelicaanista olen aina saanut yksilöllistä ja erinomaista palvelua! Kiitos!

Tekijä Jaana

Erinomainen palvelu

5 stars

Loistava palvelu erittäin selkeällä konseptilla

Tekijä Ville

Helpoksi tehty palvelukokonaisuus!

5 stars

Kaikki sujui helposti ensimmäisestä kyselystä lähtien. Turvallista ja huoletonta. Hyvin mietitty kokonaisuus, jossa kaikki oli tehty asiakkaalle helpoksi ja loistavaa palvelua sai joka käänteessä. Suosittelen lämpimästi!

Tekijä Heidi Tanttu

Hyvin toimi! :)

5 stars

Erinomainen palvelu, homma toimii hyvin. Varastotila erittäin lähellä kotia ja pääsy oli aina kun tarvitsi. Varaston sai heti käyttöön ilman odotusta ja myös hävinneen pin-koodin helposti. Suosittelen

Tekijä Jari Jaanto

Toimiva konsepti ja ystävällinen henkilökunta!

5 stars

Säilytin tavarani yli vuoden ajan Konalan Pelican Storagessa. Varastoja on eri kokoisia kunkin tilanteen ja tarpeen mukaan valittavana. Varastoihin on helppo viedä tavaroita samoin kuin noutaa, omilla avaimilla se tapahtuu melkein milloin tahansa. Tilat ovat siistit, apuvälineitä löytyy tavaroiden siirtämiseen, tiloissa on siisti vessa ja kahvikupposenkin saa toimistosta sen aukioloaikoina. Toimistossa on myytävänä myös pakkaustarvikkeita. Henkilökunta on todella ystävällistä ja aina valmiita auttamaan! Voin lämpimästi suositella!

Tekijä Sari Nystén