Nämä muutot eivät unohdu – sohva selässä yli tavaravuoren ja kesäkalusteet pakkasessa

Vaikka suuri enemmistö muutoista sujuu ongelmitta, muuttomiehenä törmää monenlaisiin elämänkohtaloihin. Muuttohaukat-yrityksen toimitusjohtajalla Matti Vivolininilla on 25 vuoden kokemus erilaisista muutoista.

On mielenterveysongelmista kärsiviä ihmisiä, ja joskus mukaan tarvitaan jopa poliisia suojaamaan muuttoa. Yhdessä avioerotilanteessa isäntä sanoi ovelta, että sisälle ei tulla, hän antaa sisältä tavarat yksi kerrallaan.

Matti Vivolin nostaa esiin kaksi erityisesti mieleen jäänyttä muuttoa.

1990-luvulla Hyvinkäällä oli leskirouva ostanut kaikki kodin kalusteet kerralla, ja ne piti saada kahdeksanteen kerrokseen. Muut tavarat menivät hissillä, mutta satakiloinen kolmin istuttava sohva ei siihen mahtunut. Vivolin teki pianonkantoliinoja hyväksi käyttäen sohvasta selkärepun ja lähti kapuamaan kohti korkeuksia.

Viidennessä kerroksessa tuli stoppi. Meneillään oli asunnon häätö, ja ulosottomiehet kantoivat tavaroita rappukäytävään. Vivolin raivasi itselleen kulkukäytävää kamakaaokseen ja osin miltei ryömi tavaroiden yli sohva selässään.

Illalla kotona puhelin soi. Miespuolinen asiakas kertoi, että hänen tyttärensä oli saanut häädön, joten tavarat pitäisi muuttaa varastoon. Osoitteen kuultuaan Vivolin vastasi: ”Tuttu paikka.” Hän pääsi saman vuorokauden aikana kantamaan samaisen viidennen kerroksen häätökeikan tavarat varastoon.

Toisella kerralla kuorma kulki Porvoosta Karjalaan Bomban kylään. Vivolin pakkasi 144-neliöisen omakotitalon kaikki tavarat 17 kuutioon pieneen muuttoautoon. Pakkasta oli lähtiessä 25 astetta, mistä se Karjalan lähetessä kiristyi 30 asteeseen.

Puolimatkassa rengas posahti. Vararengas oli tietenkin tavaroiden alla auton perällä.

Vivolin purki kesäkalusteita, pöytiä ja muuta tavaraa tien pieleen linja-autopysäkillä. Tilanteesta piti sen verran hupia ottaa, että aurinkovarjo tuli laitettua kesäkalusteisiin paikalleen… Aika moni kanssa-autoilija hidasti katsomaan tien varteen, miksi hullu mies purkaa paukkupakkasessa tavaraa hankeen.

Näistäkin selvittiin, ja tavarat päätyivät vahingoittumattomina oikeaan osoitteeseen.

(Kuvassa Muuttohaukkojen Katariina Siivonen ja Matti Vivolin.)

Tutustu Pelican Self Storagen ratkaisuihin, joilla saat lisää tilaa kotiisi.

Oletko kiinnostunut tutustumaan säilytystilaratkaisuihin? Ota yhteyttä!

4 stars

8.9 / 10. Perustuu 75 arvosteluun Trustpilotissa

Erinomainen palvelu!

5 stars

Olin asiakkaana pari vuotta sitten ja nyt uuden tilanteen tullen en miettinyt hetkeäkään, mihin varastoyritykseen vien tavarani. Pelicaanista olen aina saanut yksilöllistä ja erinomaista palvelua! Kiitos!

Tekijä Jaana

Erinomainen palvelu

5 stars

Loistava palvelu erittäin selkeällä konseptilla

Tekijä Ville

Helpoksi tehty palvelukokonaisuus!

5 stars

Kaikki sujui helposti ensimmäisestä kyselystä lähtien. Turvallista ja huoletonta. Hyvin mietitty kokonaisuus, jossa kaikki oli tehty asiakkaalle helpoksi ja loistavaa palvelua sai joka käänteessä. Suosittelen lämpimästi!

Tekijä Heidi Tanttu

Hyvin toimi! :)

5 stars

Erinomainen palvelu, homma toimii hyvin. Varastotila erittäin lähellä kotia ja pääsy oli aina kun tarvitsi. Varaston sai heti käyttöön ilman odotusta ja myös hävinneen pin-koodin helposti. Suosittelen

Tekijä Jari Jaanto

Toimiva konsepti ja ystävällinen henkilökunta!

5 stars

Säilytin tavarani yli vuoden ajan Konalan Pelican Storagessa. Varastoja on eri kokoisia kunkin tilanteen ja tarpeen mukaan valittavana. Varastoihin on helppo viedä tavaroita samoin kuin noutaa, omilla avaimilla se tapahtuu melkein milloin tahansa. Tilat ovat siistit, apuvälineitä löytyy tavaroiden siirtämiseen, tiloissa on siisti vessa ja kahvikupposenkin saa toimistosta sen aukioloaikoina. Toimistossa on myytävänä myös pakkaustarvikkeita. Henkilökunta on todella ystävällistä ja aina valmiita auttamaan! Voin lämpimästi suositella!

Tekijä Sari Nystén