Näin suojaat huonekalusi muutossa - nyt tulee ihan oikeita neuvoja ihan oikealta asiantuntijalta

Järkevä muuttaja osaa pakata tavaransa niin, että ne eivät turhaan kolhiinnu. Uudessa kodissa on mukavampi aloittaa elämä, kun huonekalut, taulut ja muut itselle tärkeät esineet ovat muuton jäljiltä ehjiä ja naarmuttomia.

Mutta miten tavarat suojataan parhaiten onnistuneessa muutossa? Oikeanlaiset muuttolaatikot ja säilytyslaatikot ovat tärkeitä, mutta kannattaa käyttää myös juuri tähän tarkoitukseen valmistettuja suojausmateriaaleja.

Reilut seitsemän vuotta Muuttohaukoilla työskennellyt Katariina Siivonen antaa kokemukseen perustuvat selkeät ohjeet. Siivonen toimii esimiehenä ja johtaa isompia muuttoprojekteja, kuten toimistojen, koulujen, päiväkotien ja vanhainkotien muuttoja. Pienemmissä kotimuutoissa hän myös kantaa ja pakkaa tavaraa ja ajaa autoa.

Perushuonekaluille Siivonen suosittelee muovikelmua eli käsikiristekalvoa. Sitä kannattaa vetää huonekalun päälle kaksi tai kolme kerrosta tiukkaan.

”Sen jälkeen ei ihan herkästi tule tavaroihin jälkiä”, Siivonen tiivistää.

Antiikkisiin tai muihin arvokkaisiin huonekaluihin kannattaa käyttää voimakuplamuovia, joka eroaa normaalista kuplamuovista siten, että se on päällystetty paperilla. Päälle kääritään vielä edellä mainittu muovikelmu.

Jos suojauksessa halutaan vetää vielä uusi vaihde päälle, kolhuille erityisen herkkään tavaraan, kuten taulun kehyksiin, voi lisätä voimakuplamuovin ja muovikelmun päälle pahvikerroksen leikkaamalla sopivia palasia pahvilaatikoista tai kuplarullista jäljelle jäävistä pyöreistä pahvirullista. Pahvinpalaset kiinnitetään paketin päällimmäiseksi kerrokseksi muovikelmulla.

Siivosella on myös tarjota ylimääräinen suojauskikka: voimakuplaa ja kelmua voi vahvistaa lisäämällä teippiä sopiviin paikkoihin, esimerkiksi kolhuherkkiin pöydänkulmiin. Ei kannata käyttää maalarinteippiä vaan kirkasta pakkausteippiä.

Pakkaamisessa ylipäätään Siivonen suosii muovikelmua teippien sijaan sen takia, että monet teipit eivät lähde suosiolla irti huonekaluista vaan saattavat repiä maalit irti tai jumittua kiinni. Esimerkiksi normipakkausteippi ja niin sanottu jeesusteippi saattavat jättää jälkiä. Maalarinteippi on erittäin huono pakkausteippi: se ei kylläkään jätä jälkiä mutta se ei pidä tarpeeksi hyvin.

Kun pakkaa astioita, ratkaisevan tärkeä kikka on se, että jokaisen astian välillä jotain on jotain suojausmateriaalia, kuten sanomalehteä tai kuplamuovia. Astiat tulee sopivaa suojausmateriaalia käyttämällä pakata niin tiiviisti, että ne eivät pääse heilumaan.

Muuttohaukat hoitaa tarvittaessa sekä suojausmateriaalit että itse suojaamisen, mutta asiakas voi halutessaan myös ostaa materiaalit ja käyttää niitä itse.

(Kuvassa Pelican Self Storagen Ala-Tikkurilan-toimipisteen kohdepäällikkö Jani Laitinen.)

Pelican Self Storagen toimipisteissä on tarjolla muun muassa näitä pakkausmateriaaleja:

Pahvilaatikot
Kuplamuovi, viittä eri kokoa
Kiristekalvo
Patjan-, nojatuolin-, taulun- ja sohvansuoja (patjasuojia on erikokoisia, esimerkiksi jenkkisängyille sopivia)
Astiapaperi
Pahvinen lasilokerikko
Jätesäkkejä
Pakkausteippi (teippiä ei tule käyttää suoraan huonekaluihin)
Katkoteräveitsi eli mattoveitsi.

Tästä pääset tutustumaan Pelicanin pakkaus- ja suojausmateriaaleihin.

Oletko kiinnostunut tutustumaan säilytystilaratkaisuihin? Ota yhteyttä!

4 stars

8.9 / 10. Perustuu 75 arvosteluun Trustpilotissa

Erinomainen palvelu!

5 stars

Olin asiakkaana pari vuotta sitten ja nyt uuden tilanteen tullen en miettinyt hetkeäkään, mihin varastoyritykseen vien tavarani. Pelicaanista olen aina saanut yksilöllistä ja erinomaista palvelua! Kiitos!

Tekijä Jaana

Erinomainen palvelu

5 stars

Loistava palvelu erittäin selkeällä konseptilla

Tekijä Ville

Helpoksi tehty palvelukokonaisuus!

5 stars

Kaikki sujui helposti ensimmäisestä kyselystä lähtien. Turvallista ja huoletonta. Hyvin mietitty kokonaisuus, jossa kaikki oli tehty asiakkaalle helpoksi ja loistavaa palvelua sai joka käänteessä. Suosittelen lämpimästi!

Tekijä Heidi Tanttu

Hyvin toimi! :)

5 stars

Erinomainen palvelu, homma toimii hyvin. Varastotila erittäin lähellä kotia ja pääsy oli aina kun tarvitsi. Varaston sai heti käyttöön ilman odotusta ja myös hävinneen pin-koodin helposti. Suosittelen

Tekijä Jari Jaanto

Toimiva konsepti ja ystävällinen henkilökunta!

5 stars

Säilytin tavarani yli vuoden ajan Konalan Pelican Storagessa. Varastoja on eri kokoisia kunkin tilanteen ja tarpeen mukaan valittavana. Varastoihin on helppo viedä tavaroita samoin kuin noutaa, omilla avaimilla se tapahtuu melkein milloin tahansa. Tilat ovat siistit, apuvälineitä löytyy tavaroiden siirtämiseen, tiloissa on siisti vessa ja kahvikupposenkin saa toimistosta sen aukioloaikoina. Toimistossa on myytävänä myös pakkaustarvikkeita. Henkilökunta on todella ystävällistä ja aina valmiita auttamaan! Voin lämpimästi suositella!

Tekijä Sari Nystén