Näin muutat luontoa säästäen – kuusi helppoa vinkkiä

1. Aloita muuttojärjestelyt ajoissa

Aloita muuton suunnittelu ja käytännön järjestelyt hyvissä ajoin. Näin säästät hermojasi ja luontoa. Jos muuttojärjestelyt jättää viime tinkaan, tulee helposti heitettyä roskiin tavaraa, jotka olisi voinut myydä, lahjoittaa tai kierrättää.

Muutto on myös mahdollisuus miettiä, mitä tavaroita aidosti tarvitsee uudessa kodissa, mistä haluaa ja voi luopua ja mitä haluaa varastoida tulevia tarpeita varten.

Katso tästä mistä löytyy sinua lähin Pelican Self Storage.

2. Käy tavarat läpi huone huoneelta

Käyttökelpoiset mutta itselle tarpeettomat tavarat voi lahjoittaa tai laittaa kierrätykseen. Facebookin Annetaan- ja Roskalava-ryhmissä tavara vaihtaa omistajaa yllättävän helposti.

Kunnostusta vaativia huonekaluja voi myös tarjota Facebookin Annetaan- ja Roskalava-ryhmissä. Sieltä voi löytyä ihmisiä, jotka ovat kiinnostuneita laadukkaista mutta kunnostusta vaativista huonekaluista ja tavaroista. Rikkinäiset huonekalut tulee toimittaa kaatopaikalle. Niitä ei missään nimessä saa jättää esimerkiksi taloyhtiön roskakatokseen.

Pienet kaatopaikalle kuuluvat tavarat voi viedä taloyhtiön sekajätteeseen ja kierrätettävät lasi-, metalli- ja kartonkijätteet niille kuuluviin lajitteluastioihin.

Toimivat ja hyväkuntoiset mutta itselle tarpeettomat tavarat voi myydä esimerkiksi nettikirpputorilla. Jos haluat päästä tavaroista nopeasti eroon, huomioi se myös hinnoittelussa.

3. Hyödynnä kotoa löytyvät materiaalit ja minimoi muovin käyttö

Älä heitä tarpeettomiksi käyneitä vaatteita, liinavaatteita tai asusteita pois, kun käyt tavaroita läpi, vaan säästä ne pakkausmateriaaleiksi.

Astioiden pakkaamisessa muuttolaatikoihin voit käyttää pyyhkeitä tai keittiötekstiilejä, ja esimerkiksi lasit voit suojata pujottamalla ne sukan sisään. Pipot toimivat myös hyvin pehmikkeinä. Ruokailuvälineet, kauhat ja kapustat voit kääriä kylpypyyhkeeseen. Huonekalut voit suojata pussilakanoilla tai lakanoilla.

Sanomalehtipaperi kelpaa myös särkyvien asioiden pehmikkeeksi. Jos kotiisi tulee sanomalehtiä, älä vie niitä paperinkeräykseen vaan säästä iso pino muuttopakkausta varten. Jos asut kerrostalossa, kannattaa myös tarkistaa, löytyykö taloyhtiön paperinkeräyksestä pakkaamiseen soveltuvia papereita, jos itsellesi ei tule lehtiä.

Lautasten ympärille voit kietoa talouspaperia niin, että et katkaise paperia. Kun tavarat on siirretty uuteen osoitteeseen, voit kääriä talouspaperin takaisin rullalle ja käyttää sen uudelleen.

Muuttolaatikoiden ohella voit hyödyntää myös matkalaukut ja muut kassit.

4. Konmarita harkiten

Luopuminen ja lyhyen ajan päästä saman tai samankaltaisen tavaran ostaminen uutena ei ole ekologista. Juuri nyt et ehkä tarvitse jotain, mutta elämäntilanteet muuttuvat. Ankaran konmarituksen sijaan voit varastoida hyväkuntoiset ja käyttökelpoiset tavarat myöhempää tarvetta varten. Tärkeimmät tavarat saa varastoitua varsin pieneen tilaan, kun pakkaa järkevästi.

5. Kun hankit uusia tavaroita kotiin, muista jätteiden oikeaoppinen hävitys

Uusien kodinkoneiden ja muiden uusien hankintojen seurauksena syntyy usein paljon jätettä. Muistathan erotella muovit, styroksit ja kartongit. Muovit ja styroksit laitetaan sekajätteeseen ja pahvit kartonkikeräykseen.

6. Lahjoita muuttotarvikkeet muuton jälkeen

Kun muutto on ohi, älä heitä tarpeettomaksi käyneitä muuttotarvikkeita pois, vaan tarjoa niitä ystäville ja tuttaville. Voit myös lahjoittaa ne Facebookin Annetaan-ryhmissä tai vaikkapa oman alueesi kierrätysryhmässä.

Tutustu Pelican Self Storagen säilytysratkaisuihin.

Oletko kiinnostunut tutustumaan säilytystilaratkaisuihin? Ota yhteyttä!

4 stars

8.9 / 10. Perustuu 75 arvosteluun Trustpilotissa

Erinomainen palvelu!

5 stars

Olin asiakkaana pari vuotta sitten ja nyt uuden tilanteen tullen en miettinyt hetkeäkään, mihin varastoyritykseen vien tavarani. Pelicaanista olen aina saanut yksilöllistä ja erinomaista palvelua! Kiitos!

Tekijä Jaana

Erinomainen palvelu

5 stars

Loistava palvelu erittäin selkeällä konseptilla

Tekijä Ville

Helpoksi tehty palvelukokonaisuus!

5 stars

Kaikki sujui helposti ensimmäisestä kyselystä lähtien. Turvallista ja huoletonta. Hyvin mietitty kokonaisuus, jossa kaikki oli tehty asiakkaalle helpoksi ja loistavaa palvelua sai joka käänteessä. Suosittelen lämpimästi!

Tekijä Heidi Tanttu

Hyvin toimi! :)

5 stars

Erinomainen palvelu, homma toimii hyvin. Varastotila erittäin lähellä kotia ja pääsy oli aina kun tarvitsi. Varaston sai heti käyttöön ilman odotusta ja myös hävinneen pin-koodin helposti. Suosittelen

Tekijä Jari Jaanto

Toimiva konsepti ja ystävällinen henkilökunta!

5 stars

Säilytin tavarani yli vuoden ajan Konalan Pelican Storagessa. Varastoja on eri kokoisia kunkin tilanteen ja tarpeen mukaan valittavana. Varastoihin on helppo viedä tavaroita samoin kuin noutaa, omilla avaimilla se tapahtuu melkein milloin tahansa. Tilat ovat siistit, apuvälineitä löytyy tavaroiden siirtämiseen, tiloissa on siisti vessa ja kahvikupposenkin saa toimistosta sen aukioloaikoina. Toimistossa on myytävänä myös pakkaustarvikkeita. Henkilökunta on todella ystävällistä ja aina valmiita auttamaan! Voin lämpimästi suositella!

Tekijä Sari Nystén