Ajattele myös muuttomiesparan selkää - älä pakkaa näin

Kun muutat, huolellinen ja järkevä pakkaaminen varmistaa, että muuttoporukka välttyy turhalta stressiltä ja tavarat pääsevät uuteen kotiin ehjinä ja mahdollisimman nopeasti. Muuttohaukat-yrityksessä työskentelevä Katariina Siivonen antaa muuttajille vinkkejä, jotka takaavat myös muuttomiehille sujuvan ja turvallisen muuton.

Mitä pahvilaatikoihin tulee, yksi asia on ylitse muiden.

Muutossa käytettävien pahvilaatikkojen osalta ehdottomasti tärkeintä on se, että ne ovat tarpeeksi tukevaa materiaalia kestääkseen tarvittavan painon. Mikä tahansa komerosta löytynyt vanha pahvilaatikko ei välttämättä sovellu muutossa käytettäväksi.

Pelicanin Ala-Tikkurilan-toimipisteen kohdepäällikkö Jani Laitinen kertoo, että heidän pakkausmateriaaleistaan ehdottomasti suosituimpia ovat juuri pahviset muuttolaatikot, ja nimenomaan pienet laatikot. Asiakkaat ja muutto- ja järjestelyalan ammattilaiset kehuvat niiden laatua ja edullista hintaa. Laatikoita voi myös käyttää useamman kerran.

Pahvilaatikot täytyy pystyä pakkaamaan muuttoautoon päällekkäin, joten ne eivät saa olla ylitsepursuavan täysiä. Pakkaamista helpottaa myös se, että laatikot ovat pääosin samankokoisia.

Täyteen ahdettu kaappi ei tee hyvää muuttomiehen selälle

Kaappien ja lipastojen kohdalla on ehdottoman tärkeää, että niiden laatikot tyhjennetään. Tähän on monta syytä.

Itse huonekalu ei välttämättä kestä siirtämistä niin, että se on täynnä tavaraa, vaan saattaa hajota. Muuttoprosessin aikana tavarat voivat myös liikkua jopa ylösalaisin, jolloin uudessa kodissa ei odota siisti kaappi vaan vaivalloinen järjestelytyö.

Myös muuttomiesten selkiä on kohteliasta ajatella. Joku voi pitää täyteen ahdettua kaappia näppäränä muuttopakettina, mutta 60-kiloista kaappia kolmanteen kerrokseen kantavat ovat asiasta eri mieltä.

Jos haluaa pitää henkarivaatteensa siisteinä muuton aikana, kannattaa hankita juuri siihen tarkoitukseen valmistettujen laatikoiden käyttöä. Niissä vaatteet voi kuljettaa laatikon sisällä tangossa roikkumassa.

Pelican Self Storagen toimipisteissä on tarjolla muun muassa näitä pakkausmateriaaleja:
Pahvilaatikot
Kuplamuovi, viittä eri kokoa
Kiristekalvo
Patjan-, nojatuolin-, taulun- ja sohvansuoja. Patjasuojia on erikokoisia, esimerkiksi jenkkisängyille sopivia.
Astiapaperi
Pahvinen lasilokerikko
Jätesäkkejä
Pakkausteippi (teippiä ei tule käyttää suoraan huonekaluihin)
Katkoteräveitsi eli mattoveitsi.

Tästä pääset tutustumaan Pelicanin pakkaus- ja suojausmateriaaleihin.

Oletko kiinnostunut tutustumaan säilytystilaratkaisuihin? Ota yhteyttä!

4 stars

8.9 / 10. Perustuu 75 arvosteluun Trustpilotissa

Erinomainen palvelu!

5 stars

Olin asiakkaana pari vuotta sitten ja nyt uuden tilanteen tullen en miettinyt hetkeäkään, mihin varastoyritykseen vien tavarani. Pelicaanista olen aina saanut yksilöllistä ja erinomaista palvelua! Kiitos!

Tekijä Jaana

Erinomainen palvelu

5 stars

Loistava palvelu erittäin selkeällä konseptilla

Tekijä Ville

Helpoksi tehty palvelukokonaisuus!

5 stars

Kaikki sujui helposti ensimmäisestä kyselystä lähtien. Turvallista ja huoletonta. Hyvin mietitty kokonaisuus, jossa kaikki oli tehty asiakkaalle helpoksi ja loistavaa palvelua sai joka käänteessä. Suosittelen lämpimästi!

Tekijä Heidi Tanttu

Hyvin toimi! :)

5 stars

Erinomainen palvelu, homma toimii hyvin. Varastotila erittäin lähellä kotia ja pääsy oli aina kun tarvitsi. Varaston sai heti käyttöön ilman odotusta ja myös hävinneen pin-koodin helposti. Suosittelen

Tekijä Jari Jaanto

Toimiva konsepti ja ystävällinen henkilökunta!

5 stars

Säilytin tavarani yli vuoden ajan Konalan Pelican Storagessa. Varastoja on eri kokoisia kunkin tilanteen ja tarpeen mukaan valittavana. Varastoihin on helppo viedä tavaroita samoin kuin noutaa, omilla avaimilla se tapahtuu melkein milloin tahansa. Tilat ovat siistit, apuvälineitä löytyy tavaroiden siirtämiseen, tiloissa on siisti vessa ja kahvikupposenkin saa toimistosta sen aukioloaikoina. Toimistossa on myytävänä myös pakkaustarvikkeita. Henkilökunta on todella ystävällistä ja aina valmiita auttamaan! Voin lämpimästi suositella!

Tekijä Sari Nystén