12 parasta neuvoa tavaroiden pakkaamiseen – jos haluat säästää hermojasi...

Pakkaaminen on tärkein peruste sille, onnistuuko muuttaminen. Epämääräiset myssykät ja pussukat ovat alkusointu epäonnistuneelle muutto-operaatiolle.

Maria Laitinen toimii ammattijärjestäjänä Tavararemontti-tiimissä. Hänellä on kokemusta sadastakunnasta erilaisesta muutosta seitsemän vuoden ajalta.

Tässä ovat Marian kaksitoista parasta ohjetta siihen, miten pakataan. 

1 Tärkein neuvo: älä pakkaa roskaa. Missään nimessä ei kannata ajatella, että katsotaan uudessa kodissa, mitä pidetään. Raivaus ja karsinta kannattaa tehdä vanhassa kodissa ja katsoa, mikä menee kierrätykseen tai roskiin.

2 Jos muutat pienempään asuntoon, käy ensin kaapit läpi ja katso mitä tavaroita ainakin haluat. Muiden tavaroiden mukaanoton voi harkita myöhemmin.

3 Laita vain yhden kategorian tavaroita yhteen laatikkoon. Jos olet vaikka käärinyt astioita pyyhkeisiin, kirjoita laatikkoon sekä ”astiat” että ”pyyhkeet”.

4 Käytä muuttolaatikoiden merkitsemiseen kuulakärkikynän sijaan tussia, jonka näkee helposti pitemmältä.

5 Merkitse, mihin huoneeseen muuttolaatikko on päätymässä. Se helpottaa älyttömästi muuttomiehiä.

6 Jos tavaraa on menossa varastoon, mieti laatikoiden sijoittelu sen perusteella, mitkä laatikot menevät varaston takaosaan ja mitkä etuosaan. varastolaatikoihin kannattaa kirjoittaa erikseen ”varasto” ja sijoittaa ne omaan pinoon. Varastoonkaan ei kannata viedä roskaa.

7 Älä kirjoita ”Sekalaista” laatikon päälle. Jos viet laatikon kellariin tai vintille, kirjoita ”kellari” tai ”vintti”.

8 Käytä laadukkaita laatikoita . Muuttofirmat eivät pidä banaanilaatikoita tarpeeksi kestävinä. Varastointiin kannattaa käyttää pahvilaatikoita , uuteen kotiin menevissä tavaroissa vuokrattavia, avonaisia muuttolaatikoita.

9 Pakkaa kohtuullisen kokoisia laatikoita . Kirjoja kannattaa pakata pienempiin laatikoihin . Isompiin laatikoihin täytyy pakata puolikas kirjoja ja puolikas esimerkiksi koriste-esineitä tai muuta kevyttä tavaraa. Muuttomiehen selkä on kalliimpi kuin laatikko.

10 Avointen muuttolaatikoiden tulee olla tasaisesti pakattuja niin, että ne voi pinota, samoin niiden metallikahvojen täytyy mahtua kiinni.

11 Varaa tarpeeksi aikaa pakkaamiseen.

12 Älä pura uudessa asunnossa mitään ”väliaikaiseen” paikkaan. Tavarat kannattaa asettaa heti omille paikoilleen.

Katso tästä: Pelicanilla on liikkeissään tarjolla laaja valikoima erikokoisia laatikoita.

Oletko kiinnostunut tutustumaan säilytystilaratkaisuihin? Ota yhteyttä!

Tästä pääset Tavararemontin sivuille.
Tästä pääset Suomen Ammattijärjestäjien sivuille.

4 stars

8.9 / 10. Perustuu 75 arvosteluun Trustpilotissa

Erinomainen palvelu!

5 stars

Olin asiakkaana pari vuotta sitten ja nyt uuden tilanteen tullen en miettinyt hetkeäkään, mihin varastoyritykseen vien tavarani. Pelicaanista olen aina saanut yksilöllistä ja erinomaista palvelua! Kiitos!

Tekijä Jaana

Erinomainen palvelu

5 stars

Loistava palvelu erittäin selkeällä konseptilla

Tekijä Ville

Helpoksi tehty palvelukokonaisuus!

5 stars

Kaikki sujui helposti ensimmäisestä kyselystä lähtien. Turvallista ja huoletonta. Hyvin mietitty kokonaisuus, jossa kaikki oli tehty asiakkaalle helpoksi ja loistavaa palvelua sai joka käänteessä. Suosittelen lämpimästi!

Tekijä Heidi Tanttu

Hyvin toimi! :)

5 stars

Erinomainen palvelu, homma toimii hyvin. Varastotila erittäin lähellä kotia ja pääsy oli aina kun tarvitsi. Varaston sai heti käyttöön ilman odotusta ja myös hävinneen pin-koodin helposti. Suosittelen

Tekijä Jari Jaanto

Toimiva konsepti ja ystävällinen henkilökunta!

5 stars

Säilytin tavarani yli vuoden ajan Konalan Pelican Storagessa. Varastoja on eri kokoisia kunkin tilanteen ja tarpeen mukaan valittavana. Varastoihin on helppo viedä tavaroita samoin kuin noutaa, omilla avaimilla se tapahtuu melkein milloin tahansa. Tilat ovat siistit, apuvälineitä löytyy tavaroiden siirtämiseen, tiloissa on siisti vessa ja kahvikupposenkin saa toimistosta sen aukioloaikoina. Toimistossa on myytävänä myös pakkaustarvikkeita. Henkilökunta on todella ystävällistä ja aina valmiita auttamaan! Voin lämpimästi suositella!

Tekijä Sari Nystén