10 näppärää vinkkiä onnistuneen muuton varmistamiseksi - asiantuntija listaa

Muuttaminen voi olla joko stressaava tai sujuva kokemus. Alla oleva lista auttaa välttämään stressin.

Amerikkalainen Peter Walsh on organisoinnin asiantuntija, joka on kirjoittanut useita kirjoja elämän yksinkertaistamisesta. Hän kertoo olleensa elämänsä aikana mukana lukuisissa muutoissa, joissa yksinkertaisimmat perussäännöt tahtovat unohtua.

Tästä voit lukea kymmenen kohdan valikoiman periaatteista ja yksityiskohdista, jotka Walshin mukaan muutossa on syytä pitää mielessä. Kannattaa vilkaista, olemmehan me suomalaiset innokkaita muuttajia. Kiinteistönvälitysketju Remaxin teettämässä tutkimuksessa ilmeni, että suomalaiset muuttavat elämänsä aikana keskimäärin kuusi kertaa, siinä missä Euroopan keskiarvo on neljä kertaa.

Kun muutto lähestyy

1 Menestynyt muutto perustuu suunnitteluun ja ajoitukseen.

2 Pidä muistiinpanot yhdessä paikassa.

3 Jos et enää tarvitse jotain tavaraa kotonasi, voit laittaa sen kierrätykseen tai varastoida sen.

Pakkaaminen

4 Pidä listaa siitä, mitä pakkaat. Numeroi ja merkitse laatikot uuden kodin huoneiden mukaisesti. Muuten unohdat laatikon sisällön sillä sekunnilla, kun se on pakattu.

5 Ota valokuvia kaapeleista, pistokkeista ja muista sähkövirityksistä, jotta muistat ne myöhemmin, kun kokoat uudelleen esimerkiksi viihde-elektroniikkaa.

Valmistautuminen muuttopäivään

6 Varaa kylmälaukkuun vettä ja välipalaa. Kun hermot kiristyvät, ne voivat osoittautua yllättävän hyödyllisiksi.

7 Säästä itseäsi: älä ota alkoholia muuttoa edeltävänä iltana.

8 Pakkaa yhteen laatikkoon siivousvälineitä, talouspaperia, räsyjä, lamppuja, kertakäyttöastioita ja muita muuttotilanteessa käteviä varusteita.

9 Pidä taskussa ylimääräistä käteistä. Saatat joutua lähettämään jonkun ostamaan pizzaa, unohtuneen työkalun tai muuta vastaavaa.

10 Juhlista muuton päättymistä. Ota mukaan pullo lempijuomaasi ja pahvikuppeja.

Tutustu Pelican Self Storagen ratkaisuihin kodin vaihtajille.

Oletko kiinnostunut tutustumaan säilytystilaratkaisuihin? Ota yhteyttä!

4 stars

8.9 / 10. Perustuu 75 arvosteluun Trustpilotissa

Erinomainen palvelu!

5 stars

Olin asiakkaana pari vuotta sitten ja nyt uuden tilanteen tullen en miettinyt hetkeäkään, mihin varastoyritykseen vien tavarani. Pelicaanista olen aina saanut yksilöllistä ja erinomaista palvelua! Kiitos!

Tekijä Jaana

Erinomainen palvelu

5 stars

Loistava palvelu erittäin selkeällä konseptilla

Tekijä Ville

Helpoksi tehty palvelukokonaisuus!

5 stars

Kaikki sujui helposti ensimmäisestä kyselystä lähtien. Turvallista ja huoletonta. Hyvin mietitty kokonaisuus, jossa kaikki oli tehty asiakkaalle helpoksi ja loistavaa palvelua sai joka käänteessä. Suosittelen lämpimästi!

Tekijä Heidi Tanttu

Hyvin toimi! :)

5 stars

Erinomainen palvelu, homma toimii hyvin. Varastotila erittäin lähellä kotia ja pääsy oli aina kun tarvitsi. Varaston sai heti käyttöön ilman odotusta ja myös hävinneen pin-koodin helposti. Suosittelen

Tekijä Jari Jaanto

Toimiva konsepti ja ystävällinen henkilökunta!

5 stars

Säilytin tavarani yli vuoden ajan Konalan Pelican Storagessa. Varastoja on eri kokoisia kunkin tilanteen ja tarpeen mukaan valittavana. Varastoihin on helppo viedä tavaroita samoin kuin noutaa, omilla avaimilla se tapahtuu melkein milloin tahansa. Tilat ovat siistit, apuvälineitä löytyy tavaroiden siirtämiseen, tiloissa on siisti vessa ja kahvikupposenkin saa toimistosta sen aukioloaikoina. Toimistossa on myytävänä myös pakkaustarvikkeita. Henkilökunta on todella ystävällistä ja aina valmiita auttamaan! Voin lämpimästi suositella!

Tekijä Sari Nystén